Oferta Educativa

Oferta Educativa

Al Parc Astronòmic Montsec hem dissenyat un programa complert d’activitats didàctiques, complementari a la tasca educativa dels centres escolars, que abarca tots els nivells educatius des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. Les visites consten de sessions al planetari i d’activitats d’observació i tallers per conèixer l’astronomia de ben a prop i els objectes més destacats, tot adaptat al curs dels alumnes. A més, hi ha l’opció que Parc Astronòmic es desplaci als centres educatius, on s’instal·la un planetari digital multimèdia que permet conèixer el cel sense sortir de l’aula. També hi ha l’activitat amb telescopis, que es realitza tant de dia com de nit.

Visita el Parc Astronòmic

Sessió de planetari a l’Ull del Montsec

Es tracta d’un planetari digital multimèdia on es projecten diferents espectacles adequats a les diferents edats i al mateix temps és una plataforma per a l’observació del cel en directe. La seva cúpula de 12 metres de diàmetre i la paret frontal s’obren completament i deixa els alumnes sota l’espectacular cel del Montsec.

Observació al Parc de Telescopis

És l’espai d’observació del Centre d’Observació de l’Univers on els escolars podran conèixer els diversos instruments que hi ha, així com observar el sol, en la visita diürna i els objectes més destacats de la nit en la visita nocturna.

Tallers

Un ampli ventall de tallers adequats als diferents i dividits en el diferents nivells educatius.

Cada activitat té una durada de 45-50 minuts. Les activitats estan realitzades per monitors formats i especialitzats en astronomia.

El Parc Astronòmic al teu centre educatiu

Planetari portàtil

Ens desplacem al vostre centre i instal·lem un planetari digital multimèdia que us permetrà conèixer el cel sense sortir de l’aula.

El planetari portàtil del Parc Astronòmic Montsec té 6 metres de diàmetre i 4,25 metres d’alçada i una capacitat de 40 alumnes, que podran gaudir d’una projecció en una pantalla esfèrica sencera. Els espectacles s’adrecen a tots els cicles educatius i tracten temàtiques vinculades amb l’observació astronòmica, els orígens de l’univers i la serra del Montsec.

Observacions astronòmiques

L’activitat amb telescopis es realitza tant de dia (a partir del primer cicle d’Educació Primària) com de nit (adreçada a tots els cicles educatius). Durant el dia es realitza l’observació del Sol en directe que ens permetrà conèixer les principals característiques de l’astre. Així doncs, podrem veure’n les taques de la superfície, les flamarades i el Sol en diferents filtres. Amb l’observació nocturna podrem veure el cel estrellat de ben a prop. A ull nu anirem descobrint les estrelles i constel·lacions.

Observacions en remot

Aprofitant les noves tecnologies avui en dia es pot controlar un telescopi des de qualsevol punt del planeta mitjançant Internet. Les cúpules d’observació del Centre d’Observació de l’Univers estan preparades per realitzar activitats d’observació a distància. Guiats per un dels operadors de telescopis del COU, que us explicarà el funcionament i conduirà l’activitat, podrem realitzar observacions dels objectes més destacats de la nit o bé del Sol en activitat diürna. Fins i tot durant una estona podrem controlar els telescopis i obtenir imatges sense necessitat de moure-us del vostre centre, només amb un ordinador i una bona connexió a Internet.

Informació i reserves: [email protected] o 973 053 022

Sabies que la #SerradelMontsec es declara reserva Starlight?

Patrocinadors

Institucions